Artikel ***** (1 stem)

Barbecue desserts

Heel vaak wordt een barbecue afgesloten met een ijsdessert. Hier is natuurlijk niets mis mee, een ijsje smaakt immers altijd. Waarom zou je echter geen gebruik maken van jouw nasmeulend BBQ-vuur om jouw gasten helemaal weg te blazen met een origineel barbecue dessert? Naast verrassend zijn deze immers ook overheerlijk.

Desserts die verrassen én overheerlijk smaken

Een smeulend barbecuestel is het ideale middel om overheerlijke nagerechten op tafel te toveren. Voor de bereiding van deze lekkernijen heb je immers niet dezelfde hitte nodig, als voor het bakken, grillen of stomen van barbecue gerechten. Bovendien zijn zij de perfecte manier om jouw outdoor cooking avontuur in stijl te eindigen. We garanderen je dat jouw gasten verrast zullen zijn door deze originele toets. Enkele eenvoudige barbecue desserts zijn deze:

  • Fruitbrochettes zijn niet alleen smakelijk, ze vormen bovendien een gezonde afsluiter voor jouw BBQ.
  • Wil je toch graag klassiekers als ijs en pannenkoekjes serveren als nagerecht? Maak ze dan toch net dat tikkeltje origineler door toppings als gebakken en geflambeerde appeltjes, mango en/of ananas.
  • Papillotten zijn niet alleen perfect om vis op de barbecue te bereiden. Ook zachtere fruitsoorten, zoals banaan, gedijen zeer goed op deze manier. Om het helemaal af te maken, bestrooi je de bananen met exotische kruiden en specerijen, zoals kardemom, gember, citroengras,… vooraleer je ze in aluminiumfolie wikkelt.
  • Een lekkere fruitsalade smaakt altijd. Verrassen doe je echter met een fruitsalade met gegrild fruit. Voor de zoetebekken kan je het fruit ook karamelliseren.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)