Een goed gerecht staat of valt met de juiste dosering van de ingrediënten, de perfecte kooktijd en de ideale saus. Zo wordt een eenvoudige steak een heel bijzonder gerecht als je er een verse pepersaus bij serveert. Maar ook andere dagdagelijkse gerechten krijgen nét dat ietsje extra's als je er een lekker pittige pepersaus bij klaarmaakt. Moeilijk is het zeker niet...

Eenvoudig en origineel

Een pepersaus is heel gemakkelijk klaar te maken, en net dat maakt de saus zo bijzonder. Afhankelijk van je eigen voorkeur kan je de saus met zwarte of groene peper bereiden. Zwarte peper geeft meer smaak aan gerechten met rood vlees, gebakken vis, gegrilde kip of rundsvlees. Maar uiteraard kies je zelf welke soort jij het lekkerste vindt. Proeven is weten!

Een eenvoudige groene pepersaus maakt je klaar in een paar minuten. Aangezien je bijna niets verkeerd kunt doen, is het zelf haalbaar voor de meest onervaren kok. Het belangrijkste is de keuze van de juiste peper en de smaakgevende ingrediënten. Groene peperbolletjes kunnen behoorlijk pittig zijn. Voeg daarom een glaasje cognac, wat witte wijn of een beetje room toe aan de bereiding om de pikante smaak van de peper wat milder te maken. De heerlijke combinatie van smaken zal je verbazen. Maar wat je ook toevoegt, hou daarbij steeds rekening met het gerecht waar je de saus bij wilt serveren.