use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Rosbief met boontjes en kroketten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rosbief met boontjes en kroketten

Rosbief met boontjes en kroketten

Rosbief bakken met Solo bakken en braden, de kroketten frituren in Solo frituurolie.

Rosbief bakken met Solo bakken en braden, de kroketten frituren in Solo frituurolie.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 3 ajuinen
  • 5 wortelen
  • 500 g prinsessenboontjes
  • 1 bol look
  • 100 g vers spek
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele blaadjes verse laurier
  • 750 g rosbief
  • 250 ml water
  • 250 ml droge witte wijn
  • 0.5 l rundsfond
  • 1 kg kroketten
  • peper
  • zout
Voor de mayonaise
  • 4 eieren
  • 1 el mosterd
  • 4 dl maisolie
  • 1 el natuurazijn
  • 1 el lauw water
  • peper
  • zout
extra materiaal
  • een pan om de rosbief te kleuren
  • een braadslede om de rosbief te garen
  • een steelpannetje
  • een puntzeef
  • een pan (+/- 2 liter)
  • een pureestamper
  • een hoge pot van 1 liter (voor de mayonaise)
  • een staafmixer (voor de mayonaise)
  • een friteuze (voor de kroketjes)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Het vlees en de jus: snijd de wortelen, de ajuinen en de look ongeschild in grove stukken. Verdeel de groenten in de braadslede. Doe vervolgens de laurier en de tijm in de braadslede en schuif deze in de oven op 180 °C.
  2. Zet een pan op het vuur (voldoende ruim voor de rosbief) en voeg er een klontje Solo aan toe. Kruid de rosbief met peper en zout. Kleur het vlees kort aan zodra de pan goed warm is.
  3. Is de rosbief mooi gekorst aan alle kanten? Plaats het vlees dan bovenop de groenten in de braadslede in de oven. Giet een scheutje droge witte wijn en/of rundsfond bij de groentjes en de rosbief. Snijd het spek in stukken en verdeel het in de ovenschaal. Laat het vlees vervolgens zo’n 20 à 25 minuten per kilo garen.
  4. Als het vlees gaar is, haal het dan uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie. Laat het vlees minstens 15 minuten rusten.
  5. Zijn ook de groenten mooi gekleurd en gegaard? Zet de braadslede dan even op het vuur. Plet de groenten vervolgens plat met een pureestamper om alle smaak eruit te halen. Duw de groenten door een zeef. Laat het overgebleven vocht inkoken tot de gewenste intensiteit is bereikt. Kruid de jus af met peper en zout.
  6. De boontjes: was de bonen goed en verwijder de puntjes. Breek ze eventueel in tweeën en blancheer ze ongeveer 5 minuten in kokend gezouten water.
  7. Laat de boontjes na het koken schrikken met ijskoud water. Zo stop je het kookproces en behouden de bonen hun frisse groene kleur.
  8. Zet een pan op het vuur met een klontje Solo. Pel een ajuin en snijd in dunne partjes. Stoof ze in de Solo tot ze mooi goudbruin zien. Voeg vervolgens de boontjes toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
  9. De mayonaise: neem een hoge maatbeker. Doe de mosterd, de eieren, de maïsolie, het water en de azijn in de maatbeker bij.
  10. Kruid het geheel met peper en zout. Mix de ingrediënten voorzichtig met een staafmixer. Werk de mayonaise af met het sap van een halve citroen.
  11. Dresseer je bord en eet smakelijk!
Is de mayonaise te dik, voeg dan nog een beetje extra azijn of water toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.