feestelijk
Lamsheupje met gegrilde pastinaak, knolselderij, oventomaatjes en kruidenpuree
Maak dit bijzondere recept voor lamsheupjes met gegrilde pastinaak, knolselderij, oventomaatjes en kruidenpuree. In 35 minuten zet je een verrukkelijke en feestelijk hoofdgerecht op tafel!
Met deze lamsheupjes met gegrilde pastinaak, knolselderij, gevulde oventomaatjes en kruidenpuree zet je een feestelijk gerecht op tafel!
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 4 lamsheupjes (200 à 250 g per stuk)
- ½ rode ui
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 takje tijm
- 2 takjes basilicum
- ½ knolselderij
- 1 pastinaak
- 2 tl currypoeder
- 135 ml Solo Vloeibaar
- 250 g trostomaatjes
- 3 el pesto
Voor de puree:
- 500 g aardappelen
- 100 ml melk
- 25 g Solo margarine
- 20 g verse groene kruiden (basilicum, tijm, peterselie, dragon of bielook)
- Verwarm de ovengrill voor tot 200 °C.
- Snijd de rode ui in halve ringen en doe ze in een schaal. Pluk 1 takje rozemarijn en de tijm in stukjes en scheur basilicumblaadjes boven de schaal. Kruid met peper en zout. Voeg 125 ml Solo Vloeibaar toe en roer goed door. Schenk de marinade over de lamsheupjes.
- Verhit een koekenpan, leg het lamsvlees in de pan en verdeel de marinade erover. Laat 2 minuten per kant braden. Doe het vlees met de marinade in de ovenschaal en zet even opzij.
- Schil en snijd de knolselderij in driehoekige stukken van ½ cm dik. Schil en snijd de pastinaak in plakjes van ½ cm dik. Kruid 10 ml Solo Vloeibaar met peper en zout, en strijk het mengsel over de pastinaak en de knolselderij. Strooi wat peterselie op de pastinaak. Bestrooi de knolselderij met de currypoeder.
- Bak de pastinaak en de knolselderij 5 minuten aan beide zijden in een hete koekenpan (grillen in een grillpan is ook heel lekker). Voeg eventueel nog wat Solo toe.
- Halveer de tomaatjes en verdeel de pesto erover. Doe de pastinaak, de knolselderij en de gevulde tomaatjes bij het vlees in de ovenschotel. Pluk toefjes van 1 takje rozemarijn erover. Zet de ovenschotel 12 minuten onder de voorverwarmde ovengrill.
Voor de kruidenpuree:
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout naar smaak gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree met een pureestamper.
- Snipper de basilicum, tijm, peterselie, dragon en de bieslook fijn. Meng de kruiden door de aardappelpuree. Serveer de kruidenpuree bij het lamsheupjes en de gegrilde groenten.
