use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkenshaasje met witloof en kroketjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkenshaasje met witloof en kroketjes

Varkenshaasje met witloof en kroketjes

Zo'n varkenshaasje met witloof en kroketjes smaakt altijd. Een heerlijk en feestelijk gerecht om te maken voor je familie en vrienden!

Met dit recept maak je de allerlekkerste varkenshaas! Maak hem vanavond nog voor je lief of geniet samen met vrienden van deze varkenshaasje met witloof en kroketjes.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 sjalot
  • 400 g varkenshaas
  • 25 g Solo margarine
  • 100 ml blond bier
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 100 g rauwe ham (bijv. Gandaham)
  • 12 diepvries aardappelkroketten
  • 100 ml room
  • Extra nodig: friteuse met Solo frituurolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Snipper de sjalot. Kruid de varkenshaas met peper en zout. Verhit 15 g van de Solo margarine in een koekenpan en fruit de sjalot aan. Leg het vlees erbij en braad het rondom bruin aan.
  3. Doe 10 g Solo margarine in een ovenschaal. Leg de varkenshaas erbij en laat het vlees 20 minuten in de voorverwarmde oven garen.
  4. Halveer de witloof in de lengte en laat ze garen in de pan waar je de varkenshaas in gebakken hebt. Zo vermeng je de smaken van het vlees en het witloof. Neem de witloof uit de pan. Voeg de Solo vloeibaar toe. Verwarm de friteuse voor.
  5. Neem de varkenshaas uit de oven en uit de ovenschotel. Doe het braadvocht van de varkenshaas in de koekenpan en breng alles aan de kook. Blus het af met het bier en de room. Laat de saus 5 minuten inkoken. Snijd ¾ van de ham in snippers en voeg ze aan de saus toe. Doe dit niet te vroeg anders smaakt de saus te zout.
  6. Bak de kroketten in de frituurolie tot ze mooi goudbruin zijn. Verdeel de witloof, de kroketten en de in plakjes gesneden varkenshaas over de borden. Werk af met een beetje saus en de rest van de ham.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.