use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bloemkoolsoep met peperkoekcroutons
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bloemkoolsoep met peperkoekcroutons

Bloemkoolsoep met peperkoekcroutons

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 uien
  • Solo Vloeibaar
  • 1 kleine bloemkool
  • 4 blokjes kippenbouillon (in 2 liter water)
  • 1 flesje light room
  • 8 sneetjes peperkoek

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui en stoof hem in twee eetlepels Solo. Maak ook de bloemkool schoon en snij in roosjes. Hou enkele roosjes apart als garnituur.
  2. Voeg de bloemkool bij de ui en schep gedurende 2 minuten om. Overgiet vervolgens met de bouillon. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat dit een half uurtje goed doorkoken.
  3. Mix nu de soep met een mixer of blender glad. Voeg er de apartgehouden bloemkoolroosjes aan toe en laat ze gedurende 2 à 3 minuten garen in de soep. Werk af met een scheutje light room.
  4. Verwarm de friteuse voor op 140°C. Snij de peperkoek in stukjes en bak ze zo’n 5 minuten in de friteuse. Laat ze ontvetten en afkoelen op een keukenpapier. Als de peperkoekcroutons droog en afgekoeld zijn, zal je merken dat ze ook krokant worden.
  5. Schenk de soep in kommen en garneer met de peperkoekcroutons.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.