Sinterklaas
Bloemkoolsoep met peperkoekcroutons
Geef score
Porties

- 2 uien
- Solo Vloeibaar
- 1 kleine bloemkool
- 4 blokjes kippenbouillon (in 2 liter water)
- 1 flesje light room
- 8 sneetjes peperkoek
- Pel en snipper de ui en stoof hem in twee eetlepels Solo. Maak ook de bloemkool schoon en snij in roosjes. Hou enkele roosjes apart als garnituur.
- Voeg de bloemkool bij de ui en schep gedurende 2 minuten om. Overgiet vervolgens met de bouillon. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat dit een half uurtje goed doorkoken.
- Mix nu de soep met een mixer of blender glad. Voeg er de apartgehouden bloemkoolroosjes aan toe en laat ze gedurende 2 à 3 minuten garen in de soep. Werk af met een scheutje light room.
- Verwarm de friteuse voor op 140°C. Snij de peperkoek in stukjes en bak ze zo’n 5 minuten in de friteuse. Laat ze ontvetten en afkoelen op een keukenpapier. Als de peperkoekcroutons droog en afgekoeld zijn, zal je merken dat ze ook krokant worden.
- Schenk de soep in kommen en garneer met de peperkoekcroutons.
