feestelijk
Gentse vlaai
Deze Gentse vlaai is heel eenvoudig te maken en smaakt erg lekker. Een echte Belgische zoete lekkernij gemaakt van peperkoek en beschuit. Leuk om te maken en heerlijk Bij een kopje thee of koffie. Of serveer de Gentse vlaai met een bolletje vanille-ijs!
Gentse vlaai is een echte Belgische zoete lekkernij. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs als dessert of bij de koffie of thee.
Geef score
Kooktijd5 min
Voorbereiding
Porties

- 250 g peperkoek
- 12 beschuiten
- 750 ml volle melk
- 1 ei
- 225 g bruine kandij cassonade
- 100 ml water
- 150 g fijne kristalsuiker
- 1 el kaneel
- 2 el Solo Vloeibaar
- 1 el bloem
- Extra nodig: ronde springvorm van 18 cm, mixer
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Verkruimel de peperkoek en de beschuiten in een kom en voeg de kristalsuiker toe.
- Schenk de volle melk erbij en roer de kandijsiroop en het water erdoor. Roer alles goed door elkaar met de garde. Klop het ei los en roer het samen met de kaneel door de massa.
- Giet het beslag in een kookpot en verwarm op een zacht vuurtje tot net tegen het kookpunt. Neem de pot van het vuur en mix het beslag fijn.
- Borstel een ronde springvorm in met Solo Vloeibaar en bestuif licht met bloem. Bak de Gentse vlaai een uur in de voorverwarmde oven.
- Prik in de vlaai met een satéstokje. Als het er droog uitkomt, is de vlaai gaar. Laat afkoelen op een taartrooster en serveer in punten.
