feestelijk
Pastinaaksoep met kipgehaktballetjes
Een makkelijke pastinaaksoep maken doe je eenvoudig met dit pastinaaksoep recept. Verrijk de soep door kleine kipgehaktballetjes te maken en die aan de gepureerde pastinaaksoep toe te voegen. Zo zet je in een handomdraai een verrukkelijke en feestelijke pastinaaksoep waar ook de kinderen van zullen smullen op tafel.
Een makkelijke pastinaaksoep maken doe je eenvoudig met dit pastinaaksoep recept. Verrijk de soep kleine kipgehaktballetjes te maken. Zo zet je in een handomdraai een lekkere pastinaaksoep waar ook de kinderen van zullen smullen op tafel.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 2 pastinaken, geschild en gewassen
- 2 grote uien, gepeld
- 1.5 l kippenbouillon
- 1 el Solo Vloeibaar
- 100 g gekruid kippengehakt
- 0.5 el fijngesneden peterselie
- Extra nodig: staafmixer
- Snijd de pastinaken en de uien in grove stukken. Stoof ze aan in de Solo Vloeibaar. Voeg de kippenbouillon toe laat koken tot alles gaar is. Mix de soep fijn met een staafmixer en kruid af met peper en zout.
- Rol balletjes van het kippengehakt laat ze nog even meekoken in de soep. Serveer de soep met wat fijngehakte peterselie.
