Zalmfilet met witloof en Monbazillacboter
Zoals bij de allerbeste zoete wijnen gebruikelijk is, moeten druiven voor de Monbazillac, "adellijk” worden aan de wijnstok, voordat zij geoogst kunnen worden.
De Monbazillac wijnen zijn zeer aantrekkelijk en bij het ouder worden zal de kleur versterken, en wordt zeker het karakter ontwikkeld.
Wij gebruikten deze wijn in combinatie met zalm en witloof.
Zoals bij de allerbeste zoete wijnen gebruikelijk is, moeten druiven voor de Monbazillac, "adellijk” worden aan de wijnstok, voordat zij geoogst kunnen worden.
De Monbazillac wijnen zijn zeer aantrekkelijk en bij het ouder worden zal de kleur versterken, en wordt zeker het karakter ontwikkeld.
Wij gebruikten deze wijn in combinatie met zalm en witloof.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 1 pakje Zalmfilets (300gr) van Iglo
- 4 stronken witloof
- 3 dl Monbazillacwijn
- 1 eetlepel suiker
- 150gr Solo
- Bertolli olijfolie
- kervelpluksels
- grof zeezout
- peper en zout
- Bereiding:Laat de zalmfilets ontdooien en snijd hem in fijne plakken.
- Snij het witloof in ringen, bak in Solo, samen met de suiker en een snufje zout. Laat dit alles karameliseren.
- Kook de wijn in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid en voeg op een zacht vuurtje de koude Solo toe.
- Bak de zalmplakken kort in de zeer hete Bertolli olijfolie.
- Nappeer de saus op het bord. Dresseer het witloof in het midden van het bord.
- Schik de vis op het witloof, kruid met grof zeezout en versier met wat kervelpluksels.
