use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalmfilet met witloof en Monbazillacboter
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalmfilet met witloof en Monbazillacboter

Zalmfilet met witloof en Monbazillacboter

Zoals bij de allerbeste zoete wijnen gebruikelijk is, moeten druiven voor de Monbazillac, "adellijk” worden aan de wijnstok, voordat zij geoogst kunnen worden.

De Monbazillac wijnen zijn zeer aantrekkelijk en bij het ouder worden zal de kleur versterken, en wordt zeker het karakter ontwikkeld.

Wij gebruikten deze wijn in combinatie met zalm en witloof.

Zoals bij de allerbeste zoete wijnen gebruikelijk is, moeten druiven voor de Monbazillac, "adellijk” worden aan de wijnstok, voordat zij geoogst kunnen worden.

De Monbazillac wijnen zijn zeer aantrekkelijk en bij het ouder worden zal de kleur versterken, en wordt zeker het karakter ontwikkeld.

Wij gebruikten deze wijn in combinatie met zalm en witloof.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 1 pakje Zalmfilets (300gr) van Iglo
  • 4 stronken witloof
  • 3 dl Monbazillacwijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 150gr Solo
  • Bertolli olijfolie
  • kervelpluksels
  • grof zeezout
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Laat de zalmfilets ontdooien en snijd hem in fijne plakken.
  2. Snij het witloof in ringen, bak in Solo, samen met de suiker en een snufje zout. Laat dit alles karameliseren.
  3. Kook de wijn in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid en voeg op een zacht vuurtje de koude Solo toe.
  4. Bak de zalmplakken kort in de zeer hete Bertolli olijfolie.
  5. Nappeer de saus op het bord. Dresseer het witloof in het midden van het bord.
  6. Schik de vis op het witloof, kruid met grof zeezout en versier met wat kervelpluksels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.