feestelijk
Varkensmedaillons met scampi en chips van ‘vergeten groenten'
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 16 schoongemaakte scampi's
- 6 eetlepels Solo Vloeibaar
- zout
- 600 g varkensmedaillons
- 4 aardperen
- 2 aardappelen
- peper
- 1 zoete aardappel
- Solo frituur olie
- Snijd de aardappelen, de zoete aardappel en de aardperen in fijne schijfjes.
- Bak ze 2 minuten op 140° in Solo Frituurvet. Leg ze op een schotel bedekt met absorberend papier.
- Droog de chips daarna gedurende 10 minuten in een op 100° voorverwarmde oven tot ze knapperig zijn.
- Kruid het vlees met peper en zout. Doe 4 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan, schroei het vlees aan alle kanten dicht en gaar het daarna in een op 200° voorverwarmde oven.
- Gaar de scampi's in 2 eetlepels Solo Vloeibaar en houd ze warm.
- Leg de varkensmedaillons op de borden, samen met enkele gebakken scampi's en werk af met de groentenchips.
