use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkenshaasje met vijgen en gevulde portobello
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkenshaasje met vijgen en gevulde portobello

Varkenshaasje met vijgen en gevulde portobello

Maak voor kerst deze heerlijke varkenshaas met vijgen en gevulde portobello. Met zo'n feestelijk kerstmaal zul je iedereen aan tafel verrassen.

Op zoek naar een lekker hoofdgerecht voor kerst maak dan dit varkenshaasje met vijgen en gevulde portobello recept. Het varkenshaasje is gevuld met vijg, feta en walnoten. Met de rijkelijk gevulde portobello en aardappelkroketten maak je je kerstdis compleet!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 kleine aardappelen
  • 4 portobello paddenstoelen
  • 25 ml Solo Vloeibaar
  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • 2 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 50 g gorgonzola, verkruimeld
  • 25 g walnoten, gehakt
Voor de veldsla:
  • 4 el maïsolie
  • 2 el frambozenazijn
  • 100 g veldsla
Voor de varkenshaas:
  • 600 g varkenshaas
  • 2 gedroogde vijgen
  • 100 g feta
  • 50 g walnoten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 15 g Solo Vloeibaar
  • Extra nodig: keukentouw, ovenschaal

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat afkoelen en snijd in kleine blokjes. Haal de steeltjes uit de portobello's en snijd ze fijn. Verhit een pan met wat Solo Vloeibaar en fruit er het sjalotje en de portobellostukjes in aan. Voeg de aardappelblokjes en tijm toe en roerbak kort. Kruid met peper.
  2. Bestrijk de buitenkant van de portobello's met Solo Vloeibaar. Vul de champignons met de aardappel- en champignonblokjes. Verdeel er de gorgonzola en de gehakte walnoten over. Zet even aan de kant.
  3. Snijd het varkenshaasje overlangs tot een brede lap. Snijd de vijgen in kwartjes. Verbrokkel de feta en hak de noten grof. Verdeel de vijgen, feta en noten over het varkenshaasje, sprenkel er de balsamico over en vouw dicht (er mag een ruimte van 2 cm openblijven, hierdoor gratineren de kaas en de vijgen). Bind een keukentouw rond het varkenshaasje om het samen te houden. Leg in de met Solo Vloeibaar ingevette ovenschaal.
  4. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Zet eerst het varkenshaasje in de oven gedurende 15 à 20 minuten. De portobello’s schuif je er de laatste 10 minuten bij in.
  5. Meng voor de dressing de olie met de azijn. Breng nog op smaak met peper en zout en schep de dressing door de veldsla. Serveer het varkenshaasje met de portobello's en de veldsla. Lekker met aardappelkroketten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.