use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Snelle Calzone met gehakt
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Snelle Calzone met gehakt

Snelle Calzone met gehakt

Mamma mia… iédereen is fan van huisgemaakte pizza! Verras vandaag met deze snelle calzone met gehakt en smeuïge mozzarellabolletjes.

Met deze snelle pizza calzone zet je een verrassende variatie op de pizza op tafel. Zo serveer je een bijzondere pizza calzone.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    1 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 champignons
  • 0.25 groene paprika
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2.5 el Solo margarine
  • 100 g gemengd gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl tomatenblokjes in blik
  • 1 tl suiker
  • 1 rol pizzadeeg
  • 100 g mini mozzarellabolletjes
  • 5 takjes verse oregano

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de schoongemaakte champignons in schijfjes en de paprika in fijne blokjes. Hak de tijm en rozemarijn fijn.
  2. Verhit een eetlepel Solo margarine in een pan en bak er het gehakt “rul” in. Kruid met peper, zout en de tijm en rozemarijn.
  3. Pel en halveer de knoflook. Verhit een tweede pan met een eetlepel Solo margarine en stoof er de knoflook in aan. Voeg er de tomatenblokjes bij, samen met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus even inkoken op zacht vuur en verwijder dan de knoflook.
  4. Rol het pizzadeeg uit en snijd inkepingen in de zijkanten. Verdeel het gebakken gehakt over de middenstrook van de pizza. Lepel de kruidige tomatensaus erover en verdeel er de uitgelekte mozzarellabolletjes, de paprika en de champignons over. Werk af met blaadjes verse oregano en ‘vlecht’ de pizza dicht.
  5. Bestrijk met een beetje gesmolten Solo margarine en bak de pizza calzone zo’n 20 min in de voorverwarmde oven.Neem uit de oven en serveer direct.
Wil je graag een lichtere versie maken van dit recept? Dat kan: kies voor kippengehakt

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.