nagerecht
Soesjes met pistache ijs
Wist je dat pistache rijk is aan vitamine E en kalium. Daarenboven bezit pistache heel wat vezels, zink, ijzer en vitamine A.
Niet alleen lekker maar ook gezond dus, dit dessert met pistache.
Wist je dat pistache rijk is aan vitamine E en kalium. Daarenboven bezit pistache heel wat vezels, zink, ijzer en vitamine A.
Niet alleen lekker maar ook gezond dus, dit dessert met pistache.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 12 bolletjes pistache ijs van Carte d'Or
- 12 soesjes
- 250 gr pistachenoten
- 250 gr fondantchocolade om saus van te maken
- Bereiding:Laat de pistachenoten wat bruinen in een pan zonder toevoeging van vetstof.
- Hou de noten nog even apart.
- Snij de soesjes in 2 en verdeel de verschillende onderkanten over de verschillende borden.
- Leg de bovenkantjes, die als hoedje zullen dienen, even apart.
- Breek de chocolade in stukken en leg ze op de bodem van een grote kookpot, met een beetje water. Laat de chocolade op een zacht vuur smelten.
- Voor het opdienen leg je op elke half soesje een bolletje Carte d'Or pistache ijs.
- Plaats de bovenkant van de soesje op de bolletjes ijs.
- Warm een sauskom op.
- Doe de vloeibare chocolade in de warme sauskom.
- De pistachenootjes dien je apart op voor de liefhebbers.
- Meteen opdienen.
