use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocolademousse met gebakken peer en veenbes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocolademousse met peer

Chocolademousse met gebakken peer en veenbes

Recept chocolademousse maken met gebakken peer en veenbessen. Recepten dessert, nagerecht en toetje.

Verrukkelijke combinatie, chocolademousse met gebakken peer en gedroogde veenbessen. Lekker en extra verantwoord dankzij de Becel Bakken en Braden.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 0.5 gelatineblaadje
  • 1 kleine banaan
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 el halfvolle melk (of magere melk)
  • 1 el gedroogde cranberries
  • 0.5 tl Becel Bakken en Braden
  • 0.5 kleine stevige peer
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • extra nodig: staafmixer, 2 kleine lage bakjes of glaasjes (inhoud ca. 40 ml)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Week de gelatine 5 tot 10 minuten in koud water. Verwarm de melk in een klein pannetje op en laag vuur, let op dit gaat snel. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine er in op. Laat de melk iets afkoelen. Doe de cacaopoeder en de in plakjes gesneden banaan in een hoge kom. Pureer alles met de staafmixer. Schenk het melkmengsel erbij en haal de draaiende staafmixer een paar keer langzaam omhoog zodat een schuimig mengsel ontstaat. Schenk de mousse in de bakjes of glaasjes en laat de mousse in de koelkast in ca. 45 minuten opstijven.
  2. Hak de veenbessen fijn. Schil vlak voor het serveren de peer en snijd hem in 6 partjes. Verhit de Becel in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de peerpartjes aan beide kanten lichtbruin.
  3. Neem de chocolademousse uit de koelkast, zet de schaaltjes of glaasjes op een passend bordje, strooi een beetje van de veenbessen erover en leg de gebakken peer er naast. Bestuif de peer met een beetje kaneelpoeder en strooi er de rest van de veenbessen over. Eet smakelijk!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.