nagerecht
Blauwe bessen honingcrumble
Dit typisch Engelse toetje heeft een lekker krokant bovenlaagje met daaronder verstopt blauwe bessen met honing.
Een crumble met blauwe bessen en honing.
Geef score
Kooktijd5 min
Voorbereiding
Porties

- 2 kleine stevige appels
- 200 g blauwe bessen (of bosbessen)
- 1 el honing
- 40 g koude Becel Bakken & Braden
- 40 g tarwebloem
- 40 g witte basterdsuiker
- extra nodig: 9 kleine ovenschaaltjes
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en voeg 5 el water toe. Breng het aan de kook en laat op een laag vuur 5 minuten koken. Roer af en toe om. Roer de honing erdoor en voeg de blauwe bessen toe.
- Snijd intussen de Becel Bakken & Braden in kleine stukjes. Roer de suiker en de bloem in een kom door elkaar. Voeg de Becel toe en snijd met 2 messen tot een kruimelig, op broodkruim lijkend mengsel.
- Verdeel het kruimelmengsel over de ovenschaaltjes en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.
