voorgerecht
Scampi met groenten, tomatenjus en basilicum
Door haar samenstelling, is olijfolie goed bestand tegen het kookproces en kan ze dus in allerlei (ook gefrituurde) bereidingen worden verwerkt.
De aparte en verfijnde smaak verleent een extra toets aan al je salades en warme gerechten.
Door haar samenstelling, is olijfolie goed bestand tegen het kookproces en kan ze dus in allerlei (ook gefrituurde) bereidingen worden verwerkt.
De aparte en verfijnde smaak verleent een extra toets aan al je salades en warme gerechten.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 1/2 pakje Iglo scampipannetje (400 g)
- 1 dl tomatenjus
- 1/4 courgette
- 1/2 ui
- 1/2 paprika
- 8 grote basilicumblaadjes
- wat citroensap
- 2 eetlepels Bertolli olijfolie
- peper en zout
- Bereiding: Snij de courgette, de paprika en de ui in kleine blokjes.
- Stoof ze kort in olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de tomatenjus toe en laat een aantal minuten pruttelen.
- Bereid ondertussen het scampipannetje volgens de aanwijzingen
- op de verpakking.
- Serveer de scampi's op kleine borden, giet er de saus langs, besprenkel heel licht met citroensap en garneer met basilicumblaadjes.
