use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aspergesalade met zalm, grapefruitdressing en toast
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aspergesalade met zalmsnippers

Aspergesalade met zalm, grapefruitdressing en toast

Recept zelf salade van asperges maken met zalm, grapefruitdressing en zelfgemaakte toast.

Heerlijke frisse voorjaarssalade met sla, asperges, zalmsnippers, zelfgemaakte toast en een verrukkelijke dressing van grapefruit, yoghurt en dille.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 600 g dunne groene asperges (of witte asperges)
  • 1 bruine pistolet
  • 2 el Becel Light (vloeibaar) (20 g)
  • 1 rode grapefruit
  • 4 takjes dille
  • 2 el vetvrije yoghurt
  • 50 g zalmsnippers
  • 2 blaadjes sla

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil witte asperges (groene hoeven niet te worden geschild). Snijd van de onderkant van de asperges het taaie stukje van ca. 2 cm af. Kook de asperges in een laagje water (ze moeten net onder staan) ca. 15 minuten (dikke asperges hebben langer nodig). Afgieten, met koud water afspoelen, laten uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de pistolet in sneetjes en bestrijk de ze aan beide kanten met Becel Light. Bak ze een paar minuten in een droge koekenpan tot ze krokant zijn en laat ze op keukenpapier afkoelen.
  3. Schil de grapefruit met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het vocht dat vrijkomt op. Hak de dille fijn. Meng de yoghurt met het grapefruitsap, driekwart van de dille en wat vers gemalen peper.
  4. Verdeel de slablaadjes, asperges, partjes grapefruit en zalmsnippers over 2 grote borden. Schep de yoghurtdressing erover en serveer met de toast.
Vervang bij deze heerlijke aspergesalade met zalm, grapefruitdressing en croutonreepjes eens de grapefruit voor 2 kleine sinaasappels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.