diner voor twee
Broccolisoep met verse pesto topping en volkorentoast
Heerlijke broccolisoep met een topping van zelfgemaakte pesto. Deze groentesoep is helemaal compleet door de toast van volkoren boterhammen. Serveer deze broccolisoep bij de lunch of als voorgerecht bij een diner voor 2.
Pimp je broccolisoep met zalm en zorg voor een échte topper aan tafel. De reepjes gerookte zalm zorgen voor een overheerlijke extra touch waarmee je iedereen overtuigt. Lekker!
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 200 g broccoli
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 0.75 tl kruidenbouillonpoeder
- 10 g basilicum
- 1 el pijnboompitten
- 0.75 tl geraspte parmezaanse kaas
- 30 g Becel Gold
- 4 volkoren boterhammen
- extra nodig: staafmixer met beker
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Breng de broccoli met de sjalot, de knoflook, 350 ml heet water en het bouillonpoeder in een diepe pan aan de kook en kook op een matig vuur ca. 8 minuten tot de broccoli zacht is.
- Haal ondertussen een paar mooie blaadjes van de basilicumtakjes en houdt ze apart. Maal of wrijf de rest van de basilicum (met steeltjes) met de pijnboompitjes in de beker van de staafmixer tot een pasta. Roer de geraspte Parmezaanse kaas, de Becel Gold en versgemalen peper naar smaak erdoor.
- Pureer de broccolisoep en voeg naar smaak vers gemalen peper toe. Rooster het brood. Verdeel de soep over 2 kommen. Schep de pesto topping erop en strooi de achtergehouden blaadjes basilicum erover. Geef de toast erbij.
