hoofdgerecht
Kabeljauw op een bedje van wortel en selderkruid met groenteblaadjes
Grootmoeder zei het ons al: worteltjes zijn goed voor je ogen.
Wortelen zijn rijk aan beta-caroteen (provitamine A) wat inderdaad het zicht en de groei bevordert.
Laat ons daarom eens een gerecht met wortelen maken !
Grootmoeder zei het ons al: worteltjes zijn goed voor je ogen.
Wortelen zijn rijk aan beta-caroteen (provitamine A) wat inderdaad het zicht en de groei bevordert.
Laat ons daarom eens een gerecht met wortelen maken !
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 4 kabeljauwfilets van Iglo
- 1 gekookte rode biet
- 1 raap
- 1 bussel peterselie
- 2 dl kippenbouillon
- 50 g Solo
- peper en zout
- Bertolli olijfolie
- 1 kg wortelen
- Bereiding:Maak de worteltjes schoon en snijd het grootste deel in schijfjes.
- Laat de Solo smelten, stoof de worteltjes hierin, voeg een klein beetje
- vocht toe en laat het geheel in een potje onder deksel desgevallend
- gaar stoven op het vuur of in de microgolfoven.
- Leg de gestoofde worteltjes in het midden van het bord. Haal de kabeljauwfilets even door de bloem, kruid ze met peper en zout.
- Verhit een beetje olijfolie en bak de kabeljauw aan beide kanten krokant.
- Neem voor de groenteblaadjes de raap, de peterselie, de rest van de wortelen en de rode biet. Snijd ze flinterdun (idealiter met een snijmachine).
- Zet de friteuse op 150°C en bak de groenteblaadjes daarin krokant.
- Haal de groenteblaadjes uit de friteuse, laat ze even uitlekken op keukenpapier, kruid dan eventueel met een beetje zout en serveer ze boven op de kabeljauwfilets.
- Indien gewenst de kippenbouillon even opkoken. Smaak de bouillon af met peper en zout en serveer rond de worteltjes.
