use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauw op een bedje van wortel en selderkruid met groenteblaadjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauw op een bedje van wortel en selderkruid met groenteblaadjes

Kabeljauw op een bedje van wortel en selderkruid met groenteblaadjes

Grootmoeder zei het ons al: worteltjes zijn goed voor je ogen.

Wortelen zijn rijk aan beta-caroteen (provitamine A) wat inderdaad het zicht en de groei bevordert.

Laat ons daarom eens een gerecht met wortelen maken !

Grootmoeder zei het ons al: worteltjes zijn goed voor je ogen.

Wortelen zijn rijk aan beta-caroteen (provitamine A) wat inderdaad het zicht en de groei bevordert.

Laat ons daarom eens een gerecht met wortelen maken !

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 4 kabeljauwfilets van Iglo
  • 1 gekookte rode biet
  • 1 raap
  • 1 bussel peterselie
  • 2 dl kippenbouillon
  • 50 g Solo
  • peper en zout
  • Bertolli olijfolie
  • 1 kg wortelen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Maak de worteltjes schoon en snijd het grootste deel in schijfjes.
  2. Laat de Solo smelten, stoof de worteltjes hierin, voeg een klein beetje
  3. vocht toe en laat het geheel in een potje onder deksel desgevallend
  4. gaar stoven op het vuur of in de microgolfoven.
  5. Leg de gestoofde worteltjes in het midden van het bord. Haal de kabeljauwfilets even door de bloem, kruid ze met peper en zout.
  6. Verhit een beetje olijfolie en bak de kabeljauw aan beide kanten krokant.
  7. Neem voor de groenteblaadjes de raap, de peterselie, de rest van de wortelen en de rode biet. Snijd ze flinterdun (idealiter met een snijmachine).
  8. Zet de friteuse op 150°C en bak de groenteblaadjes daarin krokant.
  9. Haal de groenteblaadjes uit de friteuse, laat ze even uitlekken op keukenpapier, kruid dan eventueel met een beetje zout en serveer ze boven op de kabeljauwfilets.
  10. Indien gewenst de kippenbouillon even opkoken. Smaak de bouillon af met peper en zout en serveer rond de worteltjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.