use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gemarineerde rode vruchten met citroensap en citroensorbet
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gemarineerde rode vruchten met citroensap en citroensorbet

Gemarineerde rode vruchten met citroensap en citroensorbet

Wist je dat sorbets lichter zijn dan ijs omdat ze rijk zijn aan fruit en geen vetten bevatten ?

Sorbets kan je zo degusteren, smaken mixen en combineren, of je kan ze zelfs smelten op een zacht vuurtje om een heerlijke moussige fruitcoulis voor te schotelen...

Wist je dat sorbets lichter zijn dan ijs omdat ze rijk zijn aan fruit en geen vetten bevatten ?

Sorbets kan je zo degusteren, smaken mixen en combineren, of je kan ze zelfs smelten op een zacht vuurtje om een heerlijke moussige fruitcoulis voor te schotelen...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 500 g rodevruchten
  • sap van 1/2 citroen
  • enkele takjes citroenverbena
  • Carte d'Or Sorbet Citroen
  • 1 dl porto
  • een scheut kersenlikeur
  • 1 dl frambozencoulis

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding: Kook de porto met de kersenlikeur.
  2. Voeg na het koken de frambozencoulis toe.
  3. Laat dit afkoelen.
  4. Vermeng dit sausje daarna met de vruchten en voeg de fijngesneden citroenverbena en het citroensap toe.
  5. Laat een halfuurtje marineren.
  6. Verdeel de vruchten over een bord en leg er een bolletje citroensorbet van Carte d'Or op.
  7. Tip van chef:
  8. Avontuurlijke koks kunnen het citroensap vervangen door balsamico,
  9. een soort zoete Italiaanse azijn op basis van druiven. Gedurfd, maar overheerlijk !

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.