nagerecht
Gemarineerde rode vruchten met citroensap en citroensorbet
Wist je dat sorbets lichter zijn dan ijs omdat ze rijk zijn aan fruit en geen vetten bevatten ?
Sorbets kan je zo degusteren, smaken mixen en combineren, of je kan ze zelfs smelten op een zacht vuurtje om een heerlijke moussige fruitcoulis voor te schotelen...
Wist je dat sorbets lichter zijn dan ijs omdat ze rijk zijn aan fruit en geen vetten bevatten ?
Sorbets kan je zo degusteren, smaken mixen en combineren, of je kan ze zelfs smelten op een zacht vuurtje om een heerlijke moussige fruitcoulis voor te schotelen...
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 500 g rodevruchten
- sap van 1/2 citroen
- enkele takjes citroenverbena
- Carte d'Or Sorbet Citroen
- 1 dl porto
- een scheut kersenlikeur
- 1 dl frambozencoulis
- Bereiding: Kook de porto met de kersenlikeur.
- Voeg na het koken de frambozencoulis toe.
- Laat dit afkoelen.
- Vermeng dit sausje daarna met de vruchten en voeg de fijngesneden citroenverbena en het citroensap toe.
- Laat een halfuurtje marineren.
- Verdeel de vruchten over een bord en leg er een bolletje citroensorbet van Carte d'Or op.
- Tip van chef:
- Avontuurlijke koks kunnen het citroensap vervangen door balsamico,
- een soort zoete Italiaanse azijn op basis van druiven. Gedurfd, maar overheerlijk !
