use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde zalm met kroketjes van koolraap
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde zalm met kroketjes van koolraap

Gegrilde zalm met kroketjes van koolraap

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g zalmsteaks
  • 16 zwarte olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 koffielepels Thaise vissaus
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 350 g bloemige aardappels
  • 350 g koolraap
  • 2 eieren
  • Solo
  • peper en zout
  • bloem
  • paneermeel
  • Solo frituurolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Ontpit de olijven en snij ze klein.
  2. Voeg de kappertjes, het citroensap, de vissaus en 6 eetlepels olijfolie toe.
  3. Roer goed door.
  4. Schil de aardappels en de koolraap en snij ze in stukken.
  5. Kook ze in water gaar in zo'n 20 minuten.
  6. Giet af, laat drogen of stoom droog.
  7. Scheid één ei.
  8. Pureer de aardappels en de koolraap met een knijper of in de groentemolen.
  9. Voeg de eidooier, de Solo, peper en zout door de puree. Laat afkoelen.
  10. Klop het andere ei los.
  11. Vorm van de koude puree aardappelkroketjes.
  12. Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het fijne broodkruim.
  13. Bak er niet teveel tegelijk in olie van 180 °C tot ze goudbruin zijn.
  14. Laat uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in een oven van 70 °C.
  15. Verhit een beetje Solo in een pan.
  16. Bak de zalm 2 minuten aan iedere kant.
  17. Bestrooi met wat zout en peper.
  18. Serveer de vis op een bord en bestrijk met de olijvenbereiding.
  19. Garneer met goudbruine kroketjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.