hoofdgerecht
Gebakken zalm met zuurkool
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 250 g zuurkool
- 1 wortel
- laurier
- 4 jeneverbessen
- 1 dl witte wijn
- 100 g Solo
- 100 g spekreepjes
- 300 g zalmfilet
- 1 ui
- tijm
- 0.5 citroen
- 6 aardappelen
- Gaar de zuurkool met de ajuin, wortel, tijm, laurier, jeneverbessen en witte wijn in een pan onder deksel.
- Snijd de zalm in porties en bak in de Solo.
- Bereid de saus: Kook wat water, citroensap en peper en zout. Roer de Solo erin.
- Stoom de aardappelen en bak de spekreepjes.
- Laat de zuurkool wat uitlekken en schik ze op een warm bord.
- Leg de zalm er op en giet de saus rondom.
- Garneer met de aardappelen en de spekreepjes.
