Gegrilde zalm met kroketjes van koolraap
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g zalmsteaks
- 16 zwarte olijven
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels citroensap
- 2 koffielepels Thaise vissaus
- 6 eetlepels extra vergine olijfolie
- 350 g bloemige aardappels
- 350 g koolraap
- 2 eieren
- Solo
- peper en zout
- bloem
- paneermeel
- Solo frituurolie
- Ontpit de olijven en snij ze klein.
- Voeg de kappertjes, het citroensap, de vissaus en 6 eetlepels olijfolie toe.
- Roer goed door.
- Schil de aardappels en de koolraap en snij ze in stukken.
- Kook ze in water gaar in zo'n 20 minuten.
- Giet af, laat drogen of stoom droog.
- Scheid één ei.
- Pureer de aardappels en de koolraap met een knijper of in de groentemolen.
- Voeg de eidooier, de Solo, peper en zout door de puree. Laat afkoelen.
- Klop het andere ei los.
- Vorm van de koude puree aardappelkroketjes.
- Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het fijne broodkruim.
- Bak er niet teveel tegelijk in olie van 180 °C tot ze goudbruin zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in een oven van 70 °C.
- Verhit een beetje Solo in een pan.
- Bak de zalm 2 minuten aan iedere kant.
- Bestrooi met wat zout en peper.
- Serveer de vis op een bord en bestrijk met de olijvenbereiding.
- Garneer met goudbruine kroketjes.
