feestelijk
Gebakken reefilet met mousse van zoete aardappelen, jus met zoethout en witlof
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 1.5 dl porto
- 2 eetlepels zoethout poeder
- 500 g geschilde zoete aardappelen
- melk
- 4 eetlepels Solo
- 4 miniwitlofstronkjes
- peper en zout
- 800 g reebokfilet
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 2.5 dl wildbouillon
- Kook de porto met het zoethout op, laat een halfuurtje trekken en laat afkoelen.
- Kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water. Maak er een gladde puree van met melk en boter, en controleer of het goed gekruid is.
- Halveer de witlofstronkjes en verwijder de kern.
- Bak het witlof op een matig vuur in een eetlepel Solo. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de filet in 12 gelijke delen en sla de biefstukjes licht plat.
- Verhit de olie en wat Solo in een pan, bak de reebokfilet op een hoog vuur aan, kruid met zout en peper.
- Haal het vlees uit de pan, voeg de porto en de wildbouillon toe, laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
- Zeef en breng op smaak met zout en peper.
