use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Tournedos met kalfszwezeriken en aardappelchips

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Voorbereiding
     
     
    4 uur
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Tournedos met kalfszwezeriken en aardappelchips
  • Voor de marinade:
  • 1 fijngehakte wortel
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 geschilde sinaasappel in stukjes
  • 0.5 l rode wijn
  • rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 jeneverbessen
  • Voor het gerecht:
  • 20 witte peperbolletjes
  • 2 aardappelen
  • 4 tournedos van rund
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 120 g kalfszwezeriken
  • 120 g dooierzwammen
Voorbereiding
  1. Maak de marinade door alle ingrediënten in een ovenschaal te doen. Leg de tournedos erin, dek af en laat 4 uur in de koelkast marineren.
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Frituur ze goudbruin op 180°C.
  2. Verhit 3 eetlepels Solo in een pan en bak de gemarineerde tournedos totdat ze de perfecte cuisson hebben. Blus op dat moment het vlees met de gezeefde marinade en laat inkoken.
  3. Kook de kalfszwezeriken 5 à 6 minuten in gezouten water.
  4. Verwijder eventueel de velletjes, en bak kort aan in een hete pan met 2 eetlepels Solo.
  5. Dresseer de tournedos met de zwezeriken en zwammen op het bord en serveer met de aardappelchips.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.