use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken reefilet met mousse van zoete aardappelen, jus met zoethout en witlof
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken reefilet met mousse van zoete aardappelen, jus met zoethout en witlof

Gebakken reefilet met mousse van zoete aardappelen, jus met zoethout en witlof

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1.5 dl porto
  • 2 eetlepels zoethout poeder
  • 500 g geschilde zoete aardappelen
  • melk
  • 4 eetlepels Solo
  • 4 miniwitlofstronkjes
  • peper en zout
  • 800 g reebokfilet
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 2.5 dl wildbouillon

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de porto met het zoethout op, laat een halfuurtje trekken en laat afkoelen.
  2. Kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water. Maak er een gladde puree van met melk en boter, en controleer of het goed gekruid is.
  3. Halveer de witlofstronkjes en verwijder de kern.
  4. Bak het witlof op een matig vuur in een eetlepel Solo. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snij de filet in 12 gelijke delen en sla de biefstukjes licht plat.
  6. Verhit de olie en wat Solo in een pan, bak de reebokfilet op een hoog vuur aan, kruid met zout en peper.
  7. Haal het vlees uit de pan, voeg de porto en de wildbouillon toe, laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
  8. Zeef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de biefstukjes op warme borden, schik het witlof en de puree erlangs en lepel wat saus over het vlees.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.