use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Argentijnse steak met frietjes en verse mayonaise
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Argentijnse steak met frietjes en mayonaise

Argentijnse steak met frietjes en verse mayonaise

Een Argentijnse steak met zelfgemaakte frietjes en mayonaise maken is helemaal niet moeilijk. Met zo'n lekker stuk vlees, krokant frietjes en homemade mayo wordt het smullen!

Met deze Argentijnse steak met frietjes en verse mayonaise zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Je braad een mooi stuk Argentijns rundvlees rosé, bakt zelf frieten en ook de mayonaise maak je helemaal zelf. Met een eenvoudige salade erbij maak je er een feestelijke maaltijd van waarvan iedereen met smaak zal eten!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 8 grote aardappelen voor de frieten
  • 250 g sjalotten, gepeld
  • 1 kg Argentijnse biefstuk
  • 50 g Solo margarine
  • 1 krop krulsla, gewassen en grote bladeren gescheurd
  • 150 g tros cherrytomaatjes, in plakjes
  • 3 - 4 radijsjes, in plakjes
  • Extra nodig: staafmixer, aluminiumfolie, friteuse met Solo frituurolie
Voor de mayonaise:
  • 4 eidooiers
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 400 ml arachideolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Schil en snijd de aardappelen met de hand in gelijkvormige frieten. Bak de frieten al een eerste keer in de Solo frituurolie, maar laat ze nog niet goud kleuren. Laat de frieten uitlekken en afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier.
  2. Maak de mayonaise. Doe de eierdooiers in een kom en klop even los. Voeg de azijn en de mosterd toe.
  3. Zet de staafmixer in de kom en klop alles los. Schenk de olie in een dun straaltje erbij en blijf mixen tot de mayonaise mooi gebonden is. Breng op smaak met peper en zout. Is de mayonaise te dik voeg dan nog een beetje azijn of water toe.
  4. Verhit de Solo margarine en bak het met peper en zout naar smaak. Bak het Argentijnse rundvlees rosé. Verpak het in aluminiumfolie en laat het rusten. Bak de sjalotten in het bakvet op een laag vuur totdat ze gaar en goudbruin zijn.
  5. Verhit de frituurolie vervolgens tot 180 °C. Bak de voorgebakken frieten nu goudbruin en knapperig. Laat ze opnieuw in een schaal met keukenpapier uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
  6. Snijd het vlees in plakken en schep er de sjalotten over. Meng de sla met de tomaat en de radijs in een kom en serveer met de verse mayonaise, de frietjes bij het Argentijnse rundvlees.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.