nagerecht
Botercrème
Recept van troubs.
Als je zelf botercrème maakt, wordt je gebak extra lekker. En het is niet eens zo moeilijk: ontdek hoe je eraan begint met dit eenvoudige recept.
Recept van troubs.
Als je zelf botercrème maakt, wordt je gebak extra lekker. En het is niet eens zo moeilijk: ontdek hoe je eraan begint met dit eenvoudige recept.
Geef score
Voorbereiding
Porties

Voor 12 cupcakes
- 250 gram poedersuiker
- 250 gram zachte boter (ongezouten)
- 2 el heet water
- 1 tl vanille extract
- Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa , voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.
- Hoe langer je blijft mixen , hoe beter de delen in elkaar op gaan.
- De textuur en de kleur veranderen , voeg als laatste het water en de vanille toe.
- Je kan deze boter crème kleuren met levensmiddelen kleurstof.
- Voeg enkele druppels toe tot de gewenste kleur is bereikt , voor wittere botercrème gebruik je witte kleurstof .
