use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Blinde vink van kalfsvlees met Roquefort, sausje van verse tomaten en pepers
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Blinde vink van kalfsvlees met Roquefort, sausje van verse tomaten en pepers

Blinde vink van kalfsvlees met Roquefort, sausje van verse tomaten en pepers

Heerlijk klassieke Belgisch kost, deze blinde vink met gemengd gehakt. Zonder moeite zelfgemaakt, lekker sappig en boordevol smaak. Let's go!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 kalfslapjes
  • 300 g gemengd gehakt (kalf/varken)
  • 1 el gehakte dragon
  • 1 el gehakte koriander
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 eigeel
  • 4 tomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 1 sjalot
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 200 ml kalfsfond
  • 30 g Roquefort
  • 200 ml light room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Leg de kalfslapjes tussen twee lagen keukenfolie en sla ze plat met behulp van een pannetje of een deegrol (tot ze ongeveer 3 mm dik zijn). Hak de dragon en de koriander fijn. Schil een stukje gember van 3 cm en rasp het.
  2. Doe het gehakt in een kom en voeg er de dragon, de koriander, de geraspte gember en het eigeel aan toe. Was je handen en kneed het gehakt tot het goed gemengd is. Verdeel het gehakt over de 4 kalfslapjes, rol ze op en prik ze vast met een houten tandenstoker.
  3. Pel en snipper de sjalot. Was de tomaten en snijd ze in fijne dobbelsteentjes. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snipper hem fijn. Verhit een pan, doe er een eetlepel Solo light in en stoof de sjalot glazig. Voeg de tomaten en de chilipeper toe en laat 25 minuten sudderen.
  4. Verhit een antikleefpan, doe er twee eetlepels Solo light in en bak de blinde vinken gedurende 5 minuten aan alle kanten mooi bruin. Neem de blinde vinken uit de pan en houd ze warm. Giet het braadvet weg en roer de braadresten in de pan lost met de kalfsfond. Voeg de light room en de verkruimelde roquefortkaas toe. Roer goed en laat kort inkoken.
  5. Leg twee eetlepels van de tomatensaus op een bord en schik er een blinde vink bovenop. Lepel er wat van de roquefortsaus omheen. Smakelijk!
Hou je niet van de smaak van Roquefort? Laat hem gewoon weg en serveer de vleesjus naturel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.