use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons

van Jeroen de Pauw

van Jeroen de Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons
  • 200 g sneetjes spek
  • Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 500 g doperwten
  • 1 l kippenfond
  • peper en zout
  • 1 laurierblaadje
  • 4 sneetjes brood
  1. Bak de sneetjes spek krokant in een beetje Solo Vloeibaar.
  2. Haal de spekjes uit de pan. Hou 4 sneetjes opzij en snij de andere in stukjes. Voeg de gesnipperde ui en de doperwten toe.
  3. Giet er de kippenfond bij en kruid met peper en zout en een blaadje laurier.
  4. Laat 15 minuten koken. Haal de laurier eruit en mix.
  5. Maak croutons van brood:
  6. Verwijder de korst, snij het brood in blokjes en bak ze in Solo Vloeibaar goudbruin.
  7. Serveer de croutons samen met de spekjes bij de soep. Versier met een sneetje spek.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.