use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsfilet in een korstje met stoemp van spruitjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsfilet in een korstje met stoemp van spruitjes

Lamsfilet in een korstje met stoemp van spruitjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g pompoen
  • 2 el rodewijnazijn
  • 15 rozijnen
  • 80 g suiker
  • 2 grote aardappelen
  • 15 spruitjes
  • zout en peper
  • 600 g lamsfilet
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 4 velletjes brickdeeg

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Chutney:
  2. Schil de pompoen en snij hem in kleine dobbelsteentjes. Kook hem 20 minuten zachtjes met de azijn, de rozijnen en de suiker tot je een marmelade verkrijgt.
  3. Stoemp;
  4. Kook de aardappelen en de spruitjes 20 minuten in kokend gezouten water. Giet af, stamp de aardappelen en spruitjes fijn en roer alles om met 2 eetlepels Solo Vloeibaar. Kruid naar smaak.
  5. Bak de lamsfilet gedurende 5 minuten aan beide kanten in een goed verhitte pan. Snij de filet in 4 gelijke porties en leg elke portie op een velletje brickdeeg. Kruid af en smeer er de chutney lichtjes over. Rol het deeg dicht, smeer weerszijden in met Solo Vloeibaar en laat nog 1 minuut aan beide kanten bakken.
Serveer de lamsfilet lichtroze met een beetje stoemp.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.