use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Risotto met eekhoorntjesbrood
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Risotto met eekhoorntjesbrood

Risotto met eekhoorntjesbrood

Gedroogd eekhoorntjesbrood wordt in Italië 'porcini' genoemd. Je moet gedroogde paddenstoelen altijd eerst even weken. Het weekvocht neemt de smaak van de paddenstoelen aan en dat kun je gebruiken om de risotto te koken.

Gedroogd eekhoorntjesbrood wordt in Italië 'porcini' genoemd. Je moet gedroogde paddenstoelen altijd eerst even weken. Het weekvocht neemt de smaak van de paddenstoelen aan en dat kun je gebruiken om de risotto te koken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 ui
  • 0.25 bosje peterselie
  • 7.5 el Solo Vloeibaar
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g risottorijst
  • 700 ml Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in een 50 ml heet water. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
  2. Verhit 2,5 eetlepel vloeibare margarine in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de ongekookte risottorijst toe en fruit tot de korrels glazig zijn.
  3. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen. Schep het geweekte eekhoorntjesbrood met een deciliter weekvocht door de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Meng de rest van het weekvocht door de bouillon.
  4. Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot het vocht is opgenomen door de rijstkorrels. Schep er dan pas opnieuw vocht bij en herhaal dit tot de bouillon op is.
  5. Proef de rijst. Als hij nog niet gaar is kun je kleine beetjes heet water toevoegen tot de risotto wel gaar is.
  6. Roer de rest van de margarine, de Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie door de risotto en breng het gerecht op smaak met peper.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.