use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pastasalade met meloen en gremolata
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pastasalade met meloen en gremolata

Pastasalade met meloen en gremolata

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g pasta (lasagnette)
  • 1 honingmeloen
  • plakjes pancetta of speck
  • 1 potje ricotta
  • witte balsamicoazijn
  • extra vergine olijfolie
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • Voor de gremolata:
  • 0.5 biocitroen
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • grof zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pancetta of het speck over. Zet ongeveer 40 minuten in de oven (tot het vlees droog en knapperig is).
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat uitlekken. Werk af met wat olijfolie en balsamico.
  3. Maak de gremolata. Rasp de zeste en pers het sap van de citroen. Hak de peterselie grof en plet de knoflook met wat grof zout. Voeg alle ingrediënten samen.
  4. Verhit een grillpan. Snijd de honingmeloen in partjes en wrijf ze in met Solo vloeibaar. Grill de meloen.
  5. Schep de gremolata door de pasta en werk af met de meloen, pancetta en ricotta.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.