use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Steak met rode wijnsaus en waterkerssalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Steak met rode wijnsaus en waterkerssalade

Steak met rode wijnsaus en waterkerssalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 800 g aardappelen
  • 120 g Solo
  • 30 g geraspte Parmezaan
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 200 ml rode wijn
  • 4 takjes tijm
  • 2 bosjes waterkers
  • 1 bosje radijzen
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 4 steaks

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Neem de steak een half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water. Maak ze fijn met een groentenmolen of passe-vite. Voeg 50 g Solo en de geraspte Parmezaan toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Pel en snipper de rode ui fijn, ris de blaadjes van de tijm. Smelt een klontje Solo in een steelpannetje en bak er de rode ui en tijm in. Voeg de rode wijn toe en laat tot de helft inkoken.
  4. Spoel en droog de waterkers en radijsjes, verwijder de uiteinden van de waterkers en snij de radijzen in kwartjes en de lente-ui in ringetjes. Hussel door elkaar en breng op smaak met olijfolie, de rode wijnazijn en peper en zout.
  5. Smelt 50 g Solo in een andere pan en bak de steaks ongeveer 3 minuten langs beide kanten. Volgens de eigen voorkeur kan je de steak iets korter of langer in de pan bakken. Kruid met peper en zout en laat het vlees nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Voeg de gereduceerde rode wijn aan de pan toe en maak het aanbaksel los, breng op smaak met peper en zout en laat even inkoken. Serveer de steaks met de puree, waterkerssalade en rode wijnsaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.