hoofdgerecht
Hertenstoofvlees met knolselderpuree
Recept van Koken Op Hakken
Koude herfstdagen vragen om warme stoofpotjes. Geef je klassieke stoverij eens een upgrade door een stukje wild zoals hert te gebruiken!
Recept van Koken Op Hakken
Koude herfstdagen vragen om warme stoofpotjes. Geef je klassieke stoverij eens een upgrade door een stukje wild zoals hert te gebruiken!
Geef score
Porties

- 600 g hertenstoofvlees
- 1 el bloem
- 1 ui
- 1 pastinaak
- 250 g bruine champignons
- 200 ml rode wijn
- 800 ml wildfond
- 3 el bessenconfituur
- 1 knolselder
- 100 ml melk
- 200 ml Solo Crèmefine
- 200 g boschampignons
- 1 el fijngehakte peterselie
- peper en zout
- nootmuskaat
- Solo Bakken & Braden
- Verhit wat Solo Bakken & Braden in een grote pot met een dikke bodem.
- Schroei er het hertenstoofvlees in tot het mooi goudbruin gebakken is langs de buitenkant.
- Bestrooi het vlees met een lepel bloem en roer goed om.
- Snipper de ui fijn, snijd de pastinaak in blokjes en de champignons in plakjes en voeg alle groenten bij het vlees.
- Bevochtig met de rode wijn en de wildfond en laat het geheel minimum anderhalf uur pruttelen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om.
- Schil ondertussen de knolselder en snijd hem in blokjes.
- Kook de blokjes gaar in water met daarin ook een flinke scheut melk.
- Giet de knolselder af en doe de blokjes in de blender.
- Voeg de Solo Crèmefine, peper, zout en nootmuskaat toe en mix tot een gladde puree.
- Bak de boschampignons in Solo Bakken & Braden en kruid ze met peper en zout.
- Meng net voor het serveren nog de bessenconfituur onder het stoofvlees.
- Serveer het wildstoofvlees met de knolselderpuree en de gebakken champignons en werk af met fijngehakte peterselie.
