use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hertenstoofvlees met knolselderpuree
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hertenstoofvlees met knolselderpuree

Hertenstoofvlees met knolselderpuree

Recept van Koken Op Hakken

Koude herfstdagen vragen om warme stoofpotjes. Geef je klassieke stoverij eens een upgrade door een stukje wild zoals hert te gebruiken!

Recept van Koken Op Hakken

Koude herfstdagen vragen om warme stoofpotjes. Geef je klassieke stoverij eens een upgrade door een stukje wild zoals hert te gebruiken!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 600 g hertenstoofvlees
  • 1 el bloem
  • 1 ui
  • 1 pastinaak
  • 250 g bruine champignons
  • 200 ml rode wijn
  • 800 ml wildfond
  • 3 el bessenconfituur
  • 1 knolselder
  • 100 ml melk
  • 200 ml Solo Crèmefine
  • 200 g boschampignons
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • Solo Bakken & Braden

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verhit wat Solo Bakken & Braden in een grote pot met een dikke bodem.
  2. Schroei er het hertenstoofvlees in tot het mooi goudbruin gebakken is langs de buitenkant.
  3. Bestrooi het vlees met een lepel bloem en roer goed om.
  4. Snipper de ui fijn, snijd de pastinaak in blokjes en de champignons in plakjes en voeg alle groenten bij het vlees.
  5. Bevochtig met de rode wijn en de wildfond en laat het geheel minimum anderhalf uur pruttelen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om.
  6. Schil ondertussen de knolselder en snijd hem in blokjes.
  7. Kook de blokjes gaar in water met daarin ook een flinke scheut melk.
  8. Giet de knolselder af en doe de blokjes in de blender.
  9. Voeg de Solo Crèmefine, peper, zout en nootmuskaat toe en mix tot een gladde puree.
  10. Bak de boschampignons in Solo Bakken & Braden en kruid ze met peper en zout.
  11. Meng net voor het serveren nog de bessenconfituur onder het stoofvlees.
  12. Serveer het wildstoofvlees met de knolselderpuree en de gebakken champignons en werk af met fijngehakte peterselie.

TIP

Hou je van zoet stoofvlees? Voeg dan nog wat extra bessenconfituur toe. Vergeet niet af en toe te roeren in het stoofvlees zodat het niet gaat aanbakken op de bodem van de pot!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.