hoofdgerecht
Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree
Recept van roeckiesworld
Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree – jouw perfecte herfstgerecht!
Recept van roeckiesworld
Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree – jouw perfecte herfstgerecht!
Geef score
Porties

- 4 konijnenbillen
- 4 peren
- 2 pastinaakwortels
- 500 g aardappelen
- 250 ml wildbouillon
- 33 cl bruin bier
- 1 ui
- 1 el mosterd
- peper & zout
- 5 laurierblaadjes
- enkele takjes tijm
- nootmuskaat
- 1 el suiker
- 1 tl honing
- Solo Vloeibaar
- 150 ml Solo Crèmefine
- Kruid het konijn met peper en zout. Verhit Solo vloeibaar in een grote stoofpot en bak het konijn aan beide kanten goed aan.
- Voeg er de grof gesnipperde ui aan toe en stoof even mee. Doe er de bloem bij en kruid met peper, zout en flink wat tijm.
- Blus met het bier en de wildbouillon en vul aan met water zodat het konijn helemaal onder komt te staan. Voeg de laurierblaadjes toe.
- Laat het konijn anderhalf uur pruttelen op een zacht vuurtje. Doe er tegen het einde nog een flinke schep mosterd bij.
- Schil de aardappelen en kook samen met de geschilde en in stukken gesneden pastinaakwortels helemaal gaar.
- Stamp fijn, samen met wat Solo Crèmefine en kruid goed met peper, zout en nootmuskaat
- Schil de peren en snijd ze in twee. Verhit Solo Vloeibaar in een koekenpan en doe er twee eetlepels suiker en een scheutje honing bij.
- Laat het geheel karameliseren op een zacht vuur en bak dan de peertjes. Draai ze af en toe om.
- Serveer onmiddellijk samen met het konijn en de pastinaakpuree.
