use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree

Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree

Recept van roeckiesworld

Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree – jouw perfecte herfstgerecht!

Recept van roeckiesworld

Wild konijn met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree – jouw perfecte herfstgerecht!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    2 uur
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 konijnenbillen
  • 4 peren
  • 2 pastinaakwortels
  • 500 g aardappelen
  • 250 ml wildbouillon
  • 33 cl bruin bier
  • 1 ui
  • 1 el mosterd
  • peper & zout
  • 5 laurierblaadjes
  • enkele takjes tijm
  • nootmuskaat
  • 1 el suiker
  • 1 tl honing
  • Solo Vloeibaar
  • 150 ml Solo Crèmefine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kruid het konijn met peper en zout. Verhit Solo vloeibaar in een grote stoofpot en bak het konijn aan beide kanten goed aan.
  2. Voeg er de grof gesnipperde ui aan toe en stoof even mee. Doe er de bloem bij en kruid met peper, zout en flink wat tijm.
  3. Blus met het bier en de wildbouillon en vul aan met water zodat het konijn helemaal onder komt te staan. Voeg de laurierblaadjes toe.
  4. Laat het konijn anderhalf uur pruttelen op een zacht vuurtje. Doe er tegen het einde nog een flinke schep mosterd bij.
  5. Schil de aardappelen en kook samen met de geschilde en in stukken gesneden pastinaakwortels helemaal gaar.
  6. Stamp fijn, samen met wat Solo Crèmefine en kruid goed met peper, zout en nootmuskaat
  7. Schil de peren en snijd ze in twee. Verhit Solo Vloeibaar in een koekenpan en doe er twee eetlepels suiker en een scheutje honing bij.
  8. Laat het geheel karameliseren op een zacht vuur en bak dan de peertjes. Draai ze af en toe om.
  9. Serveer onmiddellijk samen met het konijn en de pastinaakpuree.

TIP

Als je wil, kan je er makkelijk nog wat extra groenten aan toevoegen zoals wortel of paprika.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.