use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gemarineerde lamsbout op Griekse wijze – aardappelen met citroen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gemarineerde lamsbout op Griekse wijze – aardappelen met citroen

Gemarineerde lamsbout op Griekse wijze – aardappelen met citroen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 10 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 1.5 kg ontbeende lamsbout
  • 1 dl rode wijn
  • 6 el Bertolli extra vergine
  • zout en peper
  • 4 teentjes look (gepeld, grof gehakt)
  • 2 el tijm
  • 2 el rozemarijn
  • 5 el citroensap
  • 5 el Solo vloeibaar
  • 2 el oregano
  • 1 kg aardappellen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwijder het vet van de lamsbout.
  2. Meng in een kom de helft van de oregano, de tijm, de rozemarijn en de look met 5 el Solo, het citroensap, de rode wijn, zout en peper.
  3. Giet de marinade in een schaal. Leg er de lamsbout in en zorg ervoor dat hij helemaal is ondergedompeld. Dek af, plaats in de koelkast en laat een nacht marineren.
  4. Meng de resterende oregano, tijm, rozemarijn, look met de olijfolie. Dek af met vershoudfolie en zet opzij.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C.
  6. Haal de lamsbout uit de koelkast en dep het vlees af.
  7. Neem de oliemarinade en bestrijk daarmee de lamsbout. Leg de lamsbout in een ovenschotel en plaats in de oven.
  8. Laat 15 min. braden op een hoge temperatuur zodat er zich een mooi korstje vormt.
  9. Snijd ondertussen de aardappelen in schijfjes.
  10. Haal de lamsbout uit de schaal. Giet het bakvocht weg.
  11. Verlaag de temperatuur naar 180°C.
  12. Schik de aardappelplakjes in de schaal en giet er de rest van de oliemarinade over.
  13. Voeg een halve kop water toe. Leg de lamsbout op de aardappelen.
  14. Dek de schaal af met aluminiumfolie zodat de damp niet weg kan.
  15. Laat ongeveer 45 min. braden.
  16. Verpak de lamsbout in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  17. Laat de aardappelen in de oven staan tot je aan tafel gaat.
  18. Snijd de lamsbout in fijne plakjes.
  19. Schik de aardappelschijfjes met citroen op de borden en leg er plakjes lamsbout op.
  20. Garnituur: Enkele takjes rozemarijn

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.