use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Bosvruchtensoepje met vanilleplattekaas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties
recipe image Bosvruchtensoepje met vanilleplattekaas
  • 2 bakjes zwarte bessen of braambessen
  • 2 bakjes aardbeien
  • 2 bakjes rambozen
  • 2 dl slagroom
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 vanillestok
  • 100 g plattekaas
  • 115 g Solo in wikkel
  • 225 g bloem
  • 100 g amandelschilfers
  • 1 takje verse munt
  1. Verwarm de oven voor op 180° C
  2. Was al het fruit en mix met een staafmixer de helft van de aardbeien met alle frambozen tot een coulis.
  3. Verdeel de rest van het fruit over 4 diepe borden en overgiet rijkelijk met de coulis.
  4. Klop de slagroom met 60 g suiker op. Schraap het vanillestokje uit en voeg de zaadjes toe aan de room. Meng er op het einde de plattekaas onder en laat even rusten in de koelkast.
  5. Maak de crumble door de Solo in blok te laten smelten en er de resterende suiker en de bloem bij te mengen, totdat je een crumbledeeg hebt. Verdeel het deeg over een bakplaat en bak in de oven in enkele minuten goudbruin.
  6. Verdeel de warme crumble over de 4 borden met fruit. Schep daarover de plattekaas. Strooi er ook wat geroosterde amandelschilfers over en werk af met een takje munt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.