use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Smoutebollen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Smoutebollen

Smoutebollen

Heb je al eens smoutebollen gemaakt? Met dit smoutebollen recept lukt het altijd en maak je helemaal zelf van die lekkere krokante bollen zoals op de kermis.

Maak vandaag helemaal zelf van die lekkere smoutebollen zoals op de kermis. Met een flinke schaal met van die goudbruine smoutebollen verras je groot en klein.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 200 g patisseriebloem
  • 15 g gist
  • 250 ml volle melk
  • 25 g Solo Patisserie
  • 1 ei
  • mespunt zout
  • Solo Frituurolie
  • 2 - 3 el bloemsuiker
  • Extra nodig: ijsschep, frituurpan

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Zeef de bloem in een ruime mengkom. Verbrokkel de verse gist in een kom en schenk er de volle melk bij. Roer het mengsel met een garde tot alle gist in de melk is opgelost.
  2. Smelt de Solo Patisserie in een pannetje op een zacht vuurtje. Schenk het melk-gistmengsel bij de bloem en roer alles goed met de garde.
  3. Scheid het eiwit van de dooier. Meng de dooier en de gesmolten Solo onder het beslag. Klop het eiwit in een maatbeker tot sneeuw en spatel het door het beslag. Voeg een snuifje zout toe en roer voorzichtig. Laat het deeg een kwartiertje afgedekt rusten.
  4. Verhit de Solo frituurolie op 190 °C.
  5. Vul de ijsschep met een portie beslag en knijp die in één keer in de hete frituurolie. Bak niet meer dan een viertal smoutebolen per bakbeurt, zodat ze niet aan elkaar kleven. Bak de smoutebollen goudbruin. Draai ze tijdens het bakken eventueel om met een vork.
  6. Leg een strook keukenpapier in een schaal en laat de smoutebollen er even op uitlekken. Bestuif de smoutebollen met bloemsuiker en serveer meteen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.