Zeeduivel met witte wijnsaus
Zo'n overheerlijke zeeduivel recept van filet van zeeduivel met witte wijnsaus en een garnituur van grof geprakte zoete aardappel en mini asperges is een feestje op de dinertafel!
55 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g zoete aardappel
-
200 ml Solo Crèmefine Licht
- versgemalen peper
- zeezout
- 1 sjalot
-
1 el Solo margarine
- 1 el bloem
- 1 takje (citroen) tijm
- 100 ml droge witte wijn
- 250 ml visfumet
- 600 g zeeduivelfilet
- 2 el olijfolie
- 150 g witte mini asperges
- 1 snufje fleur de sel
- 12 goudbessen (physalis)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze gaar, giet af en plet of mix ze met een 2 eetlepels van de Solo Crèmefine Cuisine. Breng op smaak met peper en zout.
- Snipper de sjalot en stoof aan in de Solo Margarine. Doe er de bloem bij en roer goed om. Laat kort bakken, zonder te kleuren. Voeg de tijm en de witte wijn toe. Roer de rest van de Solo Crèmefine Cuisine en de visfumet erdoor en laat even inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de zeeduivel in 4 porties en bestrijk de stukken vis met een eetlepel olijfolie. Verhit een grillpan. Grill de zeeduivel kort aan beide zijden en laat 10 minuten verder garen in de oven. Kruid met fleur de sel en versgemalen peper.
- Bestrijk ook de asperges in met olijfolie en bak ze kort in de grillpan. Kruid met versgemalen peper en fleur de sel.
- Schep op elk bord wat zoete-aardappelpuree, leg er een moot vis bovenop en werk af met de saus en asperges. Garneer met de goudbesjes.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?