lekker eten
Pasta met romige kabeljauw, geroosterde venkel en rode uien
Deze pasta met romige kabeljauw wordt geserveerd met geroosterde venkel en rode uien. Een lekkere zomerse combinatie van witvis in een saus van Solo Crèmefine Culinair met anijslikeur en dille. Het resultaat een heerlijke pasta met vis en groenten.
Deze pasta met kabeljauw en geroosterde groenten wordt geserveerd met een romige dillesaus. Zo Lekker, je eet je vingers erbij op!
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 2 - 3 venkelknollen (totaal ± 600 g)
- 3 rode uien
- 2 sjalotten
- 1 bosje verse dille à 20 g
- 2 el Solo Vloeibaar
- versgemalen peper
- zeezout
- 75 ml anijslikeur (Pernod, Ricard of Ouzo)
- 1 flesje Solo Crèmefine Licht
- 500 g kabeljauwfilet, in 4 gelijke stukken
- 350 g spiraalpasta (fusilli)
- Extra nodig: bakplaat, bakmatje
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in parten. Pel de uien en snijd ze in partjes.
- Pel en snijd de sjalotten in dunne ringetjes. Pluk de blaadjes dille van de steeltjes en hak ze fijn.
- Leg de venkel en de ui op een met bakmatje bekleed bakblik, bestrijk ze met Solo Vloeibaar en bestrooi met versgemalen peper en zeezout naar smaak. Rooster de groenten 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de parten halverwege de oventijd.
- Fruit de sjalotten 3 minuten op een halfhoog vuur in 1 el van de Solo Vloeibaar. Blus af met de anijslikeur (doe dit voorzichtig als u op gas kookt i.v.m. het brandbare alcoholpercentage en zet de afzuigkap even uit), schenk de Solo Crèmefine Cuisine erbij en voeg versgemalen peper en zeezout naar smaak toe. Leg de stukken vis in de pan en stoof de vis in 5-7 minuten net gaar.
- Kook gelijktijdig de pasta in ruim water met zout beetgaar. Schep de vis uit de pan roer de dille door de saus maar houd 1½ eetlepel van de gesneden dille achter voor de garnering.
- Schep de pasta en de groenten op de borden. Leg de vis erbij en lepel er een beetje van de saus over. Garneer met de rest van de dille. Geef de rest van de saus er apart bij.
