feestelijk
Roggevleugel met kappertjes en frieten
Roggevleugel met kappertjes is een verrukkelijke combinatie en een heerlijk gerecht om met Pasen te serveren. Geef er zelfgemaakte frieten en mayonaise bij en je verrast je hele gezin met een feestelijk diner.
Deze verrukkelijke combinatie van roggevleugel en kappertjes is een van de lekkerste roggevleugel recepten! Met zelfgemaakte frieten en mayonaise een feestelijk hoofdgerecht!
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 1 kg friet aardappelen
- 2 l Solo Frituurolie
- 3 - 4 el bloem
- 1 kg roggevleugel (4 stuks à 250 g)
- 1.5 el kappertjes op azijn
- 150 g veldsla
- 1 citroen uitgeperst
- 4 el Solo Vloeibaar
Voor de mayonaise:
- 4 eierdooiers
- 1 el mosterd
- 400 ml maisolie
- 1 el lauw water
- 1 el natuurazijn
- peper
- zout
- extra nodig: aantiaanbakpan, friteuse, vergiet, staafmixer, hoge kom (inh. 1 l), garde
- Schil de aardappelen en snijd ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet te dun te zijn. Een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed. Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Bak de frieten een eerste keer in de Solo frituurolie maar laat ze nog niet kleuren. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit de frituurolie vervolgens tot 180 °C.
- Neem een kom (zorg ervoor dat de kom groot genoeg is voor de roggevleugel) en doe de bloem in de kom. Kruid de roggevleugel met peper en zout. Wentel het stuk vis in de bloem en schud de overtollige bloem van de roggevleugel.
- Doe een klontje Solo in een pan op een matig vuur. Leg de roggevleugel in de pan zodra de Solo knispert. Laat de vis ongeveer 4 minuten (afhankelijk van de dikte van de roggevleugel) aan beide kanten mooi aanbakken. Haal de rog uit de pan en voeg eventueel een extra klontje Solo toe. Strooi een goeie eetlepel kappertjes in de pan, en laat deze kort aanbakken. Blus het geheel met citroensap van 1 citroen.
- Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig. Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. Leg de roggevleugel op het bord als de frietjes bijna klaar zijn. Werk het bord af met frisgewassen veldsla en de knapperige frietjes. Giet de botersaus (licht bruisend van de hitte) over de roggevleugel.
