use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Roggevleugel met kappertjes en frieten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Roggevleugel met kappertjes en frieten

Roggevleugel met kappertjes en frieten

Deze verrukkelijke combinatie van roggevleugel en kappertjes is een van de lekkerste roggevleugel recepten! Met zelfgemaakte frieten en mayonaise een feestelijk hoofdgerecht!

Roggevleugel met kappertjes is een verrukkelijke combinatie en een heerlijk gerecht om met Pasen te serveren. Geef er zelfgemaakte frieten en mayonaise bij en je verrast je hele gezin met een feestelijk diner.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    40 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg friet aardappelen
  • 2 l Solo Frituurolie
  • 3 - 4 el bloem
  • 1 kg roggevleugel (4 stuks à 250 g)
  • 1.5 el kappertjes op azijn
  • 150 g veldsla
  • 1 citroen uitgeperst
  • 4 el Solo Vloeibaar
Voor de mayonaise:
  • 4 eierdooiers
  • 1 el mosterd
  • 400 ml maisolie
  • 1 el lauw water
  • 1 el natuurazijn
  • peper
  • zout
  • extra nodig: aantiaanbakpan, friteuse, vergiet, staafmixer, hoge kom (inh. 1 l), garde

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en snijd ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet te dun te zijn. Een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed. Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Bak de frieten een eerste keer in de Solo frituurolie maar laat ze nog niet kleuren. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit de frituurolie vervolgens tot 180 °C.
  2. Neem een kom (zorg ervoor dat de kom groot genoeg is voor de roggevleugel) en doe de bloem in de kom. Kruid de roggevleugel met peper en zout. Wentel het stuk vis in de bloem en schud de overtollige bloem van de roggevleugel.
  3. Doe een klontje Solo in een pan op een matig vuur. Leg de roggevleugel in de pan zodra de Solo knispert. Laat de vis ongeveer 4 minuten (afhankelijk van de dikte van de roggevleugel) aan beide kanten mooi aanbakken. Haal de rog uit de pan en voeg eventueel een extra klontje Solo toe. Strooi een goeie eetlepel kappertjes in de pan, en laat deze kort aanbakken. Blus het geheel met citroensap van 1 citroen.
  4. Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig. Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. Leg de roggevleugel op het bord als de frietjes bijna klaar zijn. Werk het bord af met frisgewassen veldsla en de knapperige frietjes. Giet de botersaus (licht bruisend van de hitte) over de roggevleugel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.