use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zeeduivel met witte wijnsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zeeduivel met witte wijnsaus

Zeeduivel met witte wijnsaus

Zo'n overheerlijke zeeduivel recept van filet van zeeduivel met witte wijnsaus en een garnituur van grof geprakte zoete aardappel en mini asperges is een feestje op de dinertafel!

Met deze zeeduivel met witte wijnsaus in combinatie met een grove puree van zoete aardappel en mini asperges zet je een mooi en feestelijk zeeduivel gerecht op tafel. Een culinair hoogstandje op het bord van je gasten!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 300 g zoete aardappel
  • 1 flesje Solo Crèmefine Licht
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 sjalot
  • 1 el Solo margarine
  • 1 el bloem
  • 1 takje (citroen) tijm
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 ml visfumet
  • 600 g zeeduivelfilet
  • 2 el olijfolie
  • 150 g witte mini asperges
  • 1 snufje fleur de sel
  • 12 goudbessen (physalis)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze gaar, giet af en plet of mix ze met een 2 eetlepels van de Solo Crèmefine Cuisine. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snipper de sjalot en stoof aan in de Solo Margarine. Doe er de bloem bij en roer goed om. Laat kort bakken, zonder te kleuren. Voeg de tijm en de witte wijn toe. Roer de rest van de inhoud van het pakje de Solo Crèmefine Cuisine en de visfumet erdoor en laat even inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de zeeduivel in 4 porties en bestrijk de stukken vis met een eetlepel olijfolie. Verhit een grillpan. Grill de zeeduivel kort aan beide zijden en laat 10 minuten verder garen in de oven. Kruid met fleur de sel en versgemalen peper.
  5. Bestrijk ook de asperges in met olijfolie en bak ze kort in de grillpan. Kruid met versgemalen peper en fleur de sel.
  6. Schep op elk bord wat zoete-aardappelpuree, leg er een moot vis bovenop en werk af met de saus en asperges. Garneer met de goudbesjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.