feestelijk
Zeeduivel met witte wijnsaus
Met deze zeeduivel met witte wijnsaus in combinatie met een grove puree van zoete aardappel en mini asperges zet je een mooi en feestelijk zeeduivel gerecht op tafel. Een culinair hoogstandje op het bord van je gasten!
Zo'n overheerlijke zeeduivel recept van filet van zeeduivel met witte wijnsaus en een garnituur van grof geprakte zoete aardappel en mini asperges is een feestje op de dinertafel!
Geef score
Kooktijd40 min
Voorbereiding
Moeilijkheidgemiddelde moeilijkheid
Porties

- 300 g zoete aardappel
- 1 flesje Solo Crèmefine Licht
- versgemalen peper
- zeezout
- 1 sjalot
- 1 el Solo margarine
- 1 el bloem
- 1 takje (citroen) tijm
- 100 ml droge witte wijn
- 250 ml visfumet
- 600 g zeeduivelfilet
- 2 el olijfolie
- 150 g witte mini asperges
- 1 snufje fleur de sel
- 12 goudbessen (physalis)
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze gaar, giet af en plet of mix ze met een 2 eetlepels van de Solo Crèmefine Cuisine. Breng op smaak met peper en zout.
- Snipper de sjalot en stoof aan in de Solo Margarine. Doe er de bloem bij en roer goed om. Laat kort bakken, zonder te kleuren. Voeg de tijm en de witte wijn toe. Roer de rest van de inhoud van het pakje de Solo Crèmefine Cuisine en de visfumet erdoor en laat even inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de zeeduivel in 4 porties en bestrijk de stukken vis met een eetlepel olijfolie. Verhit een grillpan. Grill de zeeduivel kort aan beide zijden en laat 10 minuten verder garen in de oven. Kruid met fleur de sel en versgemalen peper.
- Bestrijk ook de asperges in met olijfolie en bak ze kort in de grillpan. Kruid met versgemalen peper en fleur de sel.
- Schep op elk bord wat zoete-aardappelpuree, leg er een moot vis bovenop en werk af met de saus en asperges. Garneer met de goudbesjes.
