Recept 55***** (1 stem)

Worteltaartjes met linzenslaatje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hapje/ voorgerechten

tijd
52 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de taartjes:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg over de tartelettevormpjes, dek af met bakpapier en bakbonen en bak de taartbodems 10 minuten 'blind' in de oven.
  3. Was de courgette zorgvuldig en rasp fijn. Maak de wortelen schoon en snijd ze in blokjes. Rasp de manchego en snijd de bûche geitenkaas in plakjes.
  4. Verhit de Solo in een koekenpan en stoof de wortelblokjes enkele minuten aan onder een deksel. Voeg de courgette toe en laat zonder deksel enkele minuten mee aanstoven. Breng op smaak met de gemalen koriander en versgemalen peper.
  5. Verdeel de geraspte manchego over de taartjes.
  6. Klop de eieren los met de room en mosterd. Hak de koriander fijn en voeg toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Voeg de groenten toe en verdeel over de vormpjes.
  7. Werk elke taartje af met een plakje geitenkaasbuche en komijnzaad. Zet 20-25 minuten in de oven tot de worteltaartjes mooi goudbruin en gaar zijn.
  8. Maak het linzenslaatje:
  9. Giet de linzen in een vergiet, spoel ze et koud water en laat ze goed uitlekken. Was de perziken en snijd ze in stukjes. Meng ze met de linzen en de rucola. Breng op smaak met de frambozenazijn, olijfolie en kruiden.
  10. Maak de groene meloensoep:
  11. Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd hem in stukjes. Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in stukjes. Snijd het wit van de bosui in stukjes. Blend de ingrediënten samen tot een gladde soep en zet koud.
  12. Maak de mozzarellaspiesjes:
  13. Snijd de meloenen in kleine stukjes en steek ze met de mozzarellabolletjes op de spiesjes.
Tip

Leg de kazen even in het vriesvak of de koelkast. Zo kan je ze makkelijker raspen of versnijden. In plaats van 6 kun je ook 12 kleine taartjes maken.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Voor het linzenslaatje:

Voor de meloenkomkommersoep met mozzarellaspies:

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie