use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hartige muffins met meloensalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hartige muffins

Hartige muffins met meloensalade

Hartige muffins en een meloensalade maken met dit verrukkelijke hartige muffins recept. Je maakt deze muffins met hazelnoten en gremolata met dit lekkere recept. Een gezonde lunch voor groot en klein.

Lekkere hartige muffins maak je met dit hartige muffins recept. Geef er een frisse meloensalade met bresaola en gremolata bij en je hebt een heerlijk lunchgerecht met muffins en meloensalade in de hoofdrol.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2 courgettes
  • 1 el Solo margarine
  • 60 g Comté kaas
  • 3 eieren
  • 120 g bloem
  • 100 g speltmeel
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml karnemelk
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1 handvol hazelnoten
Voor de meloensalade:
  • 3 soorten meloen (honingmeloen, watermeloen, groene meloen)
  • 6 sneetjes bresaola (gerdoogde Italiaanse ham)
  • 2 takjes pistou basilicum (pittige soort met kleine blaadjes)
Voor de gremolata:
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el peterselie
  • 1 citroen (zeste)
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen peper
  • zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de muffins: Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm of vet de vorm in.
  2. Was de courgettes zorgvuldig en rasp ze fijn. Verhit de Solo in een koekenpan en roerbak de courgette.
  3. Rasp de kaas en voeg toe aan de courgette. Klop de eieren los en meng ze met de bloem, de speltbloem, het bakpoeder, de olijfolie en de karnemelk tot een glad beslag. Voeg hieraan de gewokte courgette toe en roer opnieuw.
  4. Schep het beslag in de muffinvormpjes en verdeel er de hazelnoten over. Bak de muffins 20-25 minuten in de oven.
  5. Maak de meloensalade: Snijd de meloenen in blokjes en schik er de sneetjes bresaola tussen. Werk af met de pistoubasilicum en serveer er de gremolata als kruidige topping bij.
  6. Maak de gremolata: Pel het teentje knoflook en snipper het fijn. Was de peterselie zorgvuldig en hak hem fijn. Meng met de rest van de ingrediënten en serveer de gremolata apart bij de meloensalade.
De hartige muffins die over zijn kun je goed verpakt invriezen. Ze blijven ongeveer 2 weken lekker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.