koken voor kinderen
Worteltaartjes met linzenslaatje
Kleine worteltaartjes maken om samen met een heerlijk linzenslaatje en een meloensoepje voor de lunch mee te geven naar school en het werk. Met zo'n bijzondere lunch verras je je hele gezin.
Kleine worteltaartjes, linzenslaatje en een meloensoep maken voor de lunch. Zo maak je een echte bento box.
Geef score
Kooktijd7 min
Voorbereiding
Porties

- 1 pakje zanddeeg
- 1 gele courgette
- 200 g wortelen
- 75 g manchego kaas (Spaanse schapenkaas)
- 1 buche geitenkaas
- 2 el Solo margarine
- 1.5 tl gemalen koriander
- versgemalen peper
- 3 eieren
- 5 el room
- 1 el grove mosterd
- 2 takjes verse koriander
- zeezout
- 1 tl komijnzaad
Voor het linzenslaatje:
- 400 g linzen in blik
- 2 perziken
- 1 handvol rucola
- 1 el frambozenazijn
- 2 el olijfolie extra vergine
- versgemalen peper
- fleur de sel
Voor de meloenkomkommersoep met mozzarellaspies:
- 600 g groene meloen
- 1 komkommer
- 1 bosuitje
- 60 ml appelsap
- 1 limoen (sap)
- stukjes watermeloen
- stukjes cantaloupe-meloen
- 250 g mozzarellabolletjes
- Maak de taartjes: Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg over de tartelettevormpjes, dek af met bakpapier en bakbonen en bak de taartbodems 10 minuten 'blind' in de oven.
- Was de courgette zorgvuldig en rasp fijn. Maak de wortelen schoon en snijd ze in blokjes. Rasp de manchego en snijd de bûche geitenkaas in plakjes.
- Verhit de Solo in een koekenpan en stoof de wortelblokjes enkele minuten aan onder een deksel. Voeg de courgette toe en laat zonder deksel enkele minuten mee aanstoven. Breng op smaak met de gemalen koriander en versgemalen peper.
- Verdeel de geraspte manchego over de taartjes.
- Klop de eieren los met de room en mosterd. Hak de koriander fijn en voeg toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Voeg de groenten toe en verdeel over de vormpjes.
- Werk elke taartje af met een plakje geitenkaasbuche en komijnzaad. Zet 20-25 minuten in de oven tot de worteltaartjes mooi goudbruin en gaar zijn.
- Maak het linzenslaatje: Giet de linzen in een vergiet, spoel ze et koud water en laat ze goed uitlekken. Was de perziken en snijd ze in stukjes. Meng ze met de linzen en de rucola. Breng op smaak met de frambozenazijn, olijfolie en kruiden.
- Maak de groene meloensoep: Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd hem in stukjes. Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in stukjes. Snijd het wit van de bosui in stukjes. Blend de ingrediënten samen tot een gladde soep en zet koud.
- Maak de mozzarellaspiesjes: Snijd de meloenen in kleine stukjes en steek ze met de mozzarellabolletjes op de spiesjes.
